Veckans åsiktsinlägg/ämne - PSYKISK OHÄLSA

Det ämnet som röstades fram och som @queenalixx Ville att jag skulle skriva om är Psykisk ohälsa, Tack för ämnet! 🌟

Eftersom jag inte lider av det själv så valde jag även att interjuva @emiraa som lider av det, för att ni på bästa sätt ska få ett så bra inlägg som helst, eftersom detta är väldigt viktigt!

Vad jag tycker är att det är hemskt, och så himla vanligt. Det finns så många som lider av det, på något sätt så tycker jag det är bra att det uppmärksammas, och att så många vågar gå ut med det. Det gör så att fler får upp ögonen och även om dem inte lider av det själva få en förståelse, En förståelse över vad dem här människorna går igenom, Man skulle ju aldrig tvinga någon som har feber att gå till jobbet, så varför ska man då tvinga någon som lider av psykisk ohälsa att gå till jobbet dem dagar dem har det som värst?

Varför ska det inte tas på lika stort allvar, och skämtas bort. Mår du dåligt så mår du dåligt, och det spelar ingen roll om du har feber eller mår dåligt av andra orsaker, En del som lider av psykisk ohälsa kan inte ens gå utanför dörren, och en del när dem har det som värst känner att dem nästan håller på att dö. Det är enkelt att döma när man inte själv lider av något, men jag är en av dem som inte dömer, trots att jag inte förstår hur ni känner.. Psykisk ohälsa finns i så många former och alla känner olika, just därför är det viktigt att man är insatt så man på bästa sätt kan hjälpa dem som lider av det!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här kommer interjuven med @emiraa Tack snälla du för du ville ställa upp, Den här interjuven kan hjälpa så många som mår dåligt eller känt samma sak som dig! ⬇

Hur länge har du lidit av Psykisk ohälsa? Jag har haft psykisk ohälsa i 7 år fick det 2010!

Anser du att du får rätt stöttning av närstående/sjukvården? Först fick jag inte rätt stöttning alls varken från min fd pojkvän och hans familj och vården , de gav mig bara tabletter. Men sen när jag flyttade hem till Varberg igen fick jag rätt hjälp. Fick annan medicin som jag inte gick upp av och fick gå hos en psykolog 3 gånger i veckan och det gjorde jag tills förra året men då gick jag en gång i veckan för det hade hänt så mycket med mig själv och jag hade börjat må bättre de sista 2 åren så vi avslutade av bådas intiativ. Bästa psykologen hade jag som förstog mig och tog mig på allvar men gick hos en annan innan men hon var kaos! Hon tryckte ner mig mer 😔

Vad gör du dem dagar du mått som sämst? De dagarna jag har mått som sämst har jag bara legat i soffan med hunden men båda hundar jag har haft har förstått när jag inte mått bra. Alice är En ängel, hon ligger tätt bredvid mig och rör inte en fena.

Finns det tillräckligt med hjälp för att bli bättre? Om man vill bli frisk så kan man det med rört metoder och rätt människor omkring sig! Det handlar om att utmana sig själv och göra saker ibland som är jobbigt men de blir bättre, ett steg i taget. Det kan va en lång resa men både psykisk och fysisk hjälp är det bästa. Motion & träning har hjälpt mig men även psykolog och medicin.

Vad jag förstått så finns det flera olika sorters psykisk ohälsa vad är det du lider/har lidit av? Jag har haft en djup depression, varit utbränd och panikångest på det som jag kämpar med än. Men det är bättre, mycket bättre! Hade kanske 5 panikångestattacker förra året. När jag var som sämst hade jag 7-8 på en dag!

Tack Marie för du ville dela med dig, du är väldigt modig och stark som ville dela med dig av detta!! 💓


( bilden är lånad från google.se)

Gillar

Kommentarer

Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Starkt att dela med sig ❤
nouw.com/josefinnorberg
deninrekampen,
Sv: Ja det är lite jobbigt, men det känns iaf bättre nu med den saken!

Viktigt och bra inlägg!!
Kram! <3
deninrekampen.bloggplatsen.se/
juliaperssonn
juliaperssonn,
Bra skrivet! kram
nouw.com/juliaperssonn
MALIN,
Otroligt intressant att läsa igenom! Kram
malinkirstine.se
iidajjohansson
iidajjohansson,
Såå bra skrivet!! Kram finaste du <3
nouw.com/iidajjohansson
tildabarkselius
tildabarkselius,
Jättefint skrivet, intressant att få läsa en intervju också!
nouw.com/tildabarkselius
Heléna,
Viktigt ämne att lyfta fram - vet det eftersom det är det jag jobbar med hela dagarna på jobbet som boendestödjare inom psykiatrin <3 Hoppas du har haft en fin Alla Hjärtans dag finaste Sandra <3
helna.blogg.se
annelie,
jätte bra inlägg och så rörande kram gumman
www.tippellertopp.blogg.se
carolineanette
carolineanette,
Väldigt viktigt ämne!! Grymt att du tar upp det <3 säger jag som själv lider av psykisk ohälsa. Heja dig <3
nouw.com/carolineanette
Thea,
Stor kram till Marie! Och en till dig som uppmärksammar ämnet! xx
www.thejacornelia.devote.se