Veckans Åsiktsinlägg - Hur ungdomen har förändrats från din tid till nu!

Den här veckan är det fina @Moasjodin som har kommit med ämnet till veckans åsiktsinlägg. Och det hon vill att jag ska skriva om är hur ungdomen förändrats från min tid till nu, vilka skillnader det är nu och från när jag var mindre. 💓

Jag kan ju börja med att skriva att jag är 27 år så ni förstår lite när jag var ungdom, Och det hur mycket som helst som har förändrats, både på gott och ont tycker jag, Men enligt mig så var det mycket bättre när jag var ungdom, Det var nog mycket lättare att vara ungdom då än vad det är nu, För det första så fanns det inga sociala medier på samma sätt som det finns nu, det fanns inga krav om hur snygga bilder man skulle ta eller hur ofta man ska göra naglar och fransar.

Det användes heller inte så mycket vapen som det verkar göra nu bland ungdomarna, Och man umgicks på ett annat sätt, Nu skriver ungdomarna med varandra och det är enkelt att avboka en träff eller liknande med kompisar, Men på min tid så bestämde man träff och så gick det knappt att avboka utan då sågs man där det var bestämt.

Just det tror jag gör att många ungdomar "låser" in sig, dem sitter hemma och surfar och annat och inte träffar så mycket människor för det är ju så enkelt att avboka träffen bara för man känner sig lite trött eller så.

Även programmen har ändrats, när jag var mindre så var det inte alls samma program på tv känns det som, Nu känns det som det alltid är snygga, sminkade och opererade människor som visas, Vilket gör att ungdomar kan känna stress och vilja se ut så!

Det är mycket som ändrats helt enkelt, det är mer saker än såhär men det är det här jag tar upp nu..

Vad tycker ni andra?


Gillar

Kommentarer

annelie,
väldigt bra inlägg gumman och så fin bild finis 😉 kram
www.tippellertopp.blogg.se
hannalundqviist
hannalundqviist,
Såå bra inlägg och hur fin bild som helst på dig!!😍❤
nouw.com/hannalundqviist
Josefinnorberg
Josefinnorberg,
Håller med om det där du skriver om att avboka! Det är nästan alldeles för enkelt idag ❤
nouw.com/josefinnorberg
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Håller helt med dig! Det var bättre förr.. Måste bara tillägga att du är sjukt fin på bilden 😃 Älskar ditt hår 😃 <3
nouw.com/jenniferssynpalivet
Heléna,
Intressant inlägg 😃 Jag kan säga att det såg mycket annorlunda ut när jag var ungdom - inga mobiltelefoner, man kunde promenera hem som ensam tjej från krogen mitt i natten utan problem, vi ringde hetalinjen om vi ville träffa nya roliga kompisar och det var populärt med pudelpermanent... hahahahaa.... Kramar fina du <333
helna.blogg.se
carroat
carroat,
Härligt inlägg och jag visst är det stor förändring. Det är lite läskigt att ens barn ska växa upp i den sociala världen. Det blir så mycket jämförelse mellan ungdomar och det blir mycket mer avundsjuka :/
nouw.com/carroat
Anita,
Bra inlägg !
siliiins.blogg.se/
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Håller med dig,även om jag idag är 22 år bara.
nouw.com/sarahlinnsliv
Dixi Wonderland,
Jag tror också att vi hade det lättare just för att sociala medier inte fanns 😊
dixiwonderland.com/
preppypavvo
preppypavvo,
Håller med. Jag är 20 år så är egentligen fortfarande ung, men jag ser hur det har förändras så mycket jämfört med när jag var 16 år. Alltså bara fyra år i praktiken.
nouw.com/preppypavvo