Estonia & Tankar

Dem flesta av er har säkert hört talas om Estonia som sjönk den 28 september 1994! Det var fartygets bogvisir som lossnade i hårt väder på öppet hav. Jag kollade dokumentären för några veckor sen och grät sönder mig, så himla hemskt. I dokumentären får man följa några av dem som varit med men som överlevt. Och jag finner inga ord för hur starka dem är som ens klarar av att prata om detta. Vila ifred alla som omkom i olyckan! ♥

Men en sak som är så himla sjuk är att min Gammelmormor och hennes man skulle ha åkt med på resan, dem hade bokat biljetter och allt, men dagen innan så ringde deras kompisar som dem skulle åka med och sa att dem blivit sjuka, och då valde min gammelmormor och hennes man att inte heller åka.

Förstår ni ödet? jag tror starkt på det, det var ödet att dem skulle avboka i sista sekund, och jag är så sjukt glad för att dem gjorde det. Dem förlorade massor av vänner i olyckan eftersom dem brukade åka med pensionärsföreningen, Men jag kan inte ens föreställa mig hur det kändes för dem, tänk att ha avbokat EN dag innan och sen få höra dagen efter om olyckan. Jag hade troligtvis förlorat dem om dem hade åkt med, eftersom det inte var många som överlevde och dem var ju gamla också. Så jag tackar gud att dem inte åkte, för då hade jag aldrig fått så många fina år med min gammelmormor som jag fick.

Nu har min gammelmormor dött, men hon blev 90 år och jag fick 24 fina år med henne. Jag saknar henne så sjukt mycket. Hon dog 2013 i maj, några dagar efter min födelsedag. Min gammelmormor har aldrig någonsin missat min födelsedag, och det gjorde hon inte ens detta år, trots att hon bara några dagar efter dog. Hon ville alltid komma och fira oss. Hon var pigg och berättade inte ens att hon mådde dåligt.

Jag älskar henne så sjukt mycket, och är så glad att jag fick så många fina år med henne som jag fick, hon var en underbar människa, och nu är hon en underbar ängel. Hon är fortfarande med oss, men nu från himlen och hon är våran styrka från himlen, nu är hon där med dem andra som vi förlorat som också betyder så sjukt mycket för mig.

Jag har ju sagt tidigare att jag älskar änglar, det är för jag känner en koppling till dem, dem som jag förlorat finns med mig varje dag, trots att jag inte kan se dem. Dem vi älskar försvinner inte, dem går bredvid oss varenda dag

( Bilden är lånad från nätet )
Gillar

Kommentarer

linah,
jag tror verkligen på det! <3
nouw.com/afroeve
Maria-Alexandra,
Vad fint skrivet! Jag tror också på ödet, helt klart. Det var helt enkelt inte meningen att din gammelmormor skulle åka med Estonia!
Vad fin bloggen har blivit förresten! 😊
marliina.com
Jag tror också på ödet! 2 månader innan dottern föddes, så gick morfar bort i cancer, så det känns som att det var lite givet att lillan skulle komma i samma veva..

Svar; åh vad tråkigt med regn 😟. Här är det grått och trist idag, himla tråkigt när vi hade så fint väder igår
sofiawerlin.se
Anita,
Så otroligt hemskt! Men så fint inlägg, kram
siliiins.blogg.se/
Siri |Diabitfit|,
Så fint inlägg! Min mamma åkte med just den båten typ några månader innan olyckan, tror också på ödet <3
diabitfit.se
Ramona,
Jag tror absolut det var ödet <3 Vilken tur. Så hemskt det här med Estonia. Kram och hoppas du får en fin dag
nouw.com/ramonaboethius
Tuva Björnwall,
så intressant att läsa, vilken tur att dom inte åkte <3
nouw.com/tuvabjornwall
Frida,
Mina föräldrar har berättat om Estonia. Min farmor skulle ha åkt den båten men resan blev inställd. Flera personer som mina färäldrar kände dog i olyckan. Vi bodde i Botkyrka då det var många som bodde där som dog. Så himla tragiskt 😟
fridanyburgs.blogg.se
Caroline,
Tror lätt det där var ödet! Sjukt! =)
carolines.for.me/