Bloggare, hur lika tycker vi ? #2 Dödstraff

Denna vecka är det Jag och Fina @Nemos som skriver vad vi tycker om Dödsstraff! ✨Och jag är först ut med min text

"Jag har lite delade tankar kring just dödsstraff, Jag personligen är emot det, Och det är för jag tycker att har man gjort något då ska man få leva med det, Man ska få lida! Och sen tänker jag att tänk om det är så att man är falskt anklagad och döms till döden? Det är ju hur fel och sjukt som helst. Så jag är faktiskt glad att vi inte har det här i Sverige, Medans jag samtidigt tror att om vi skulle ha det så skulle brotten minska så otroligt mycket.

Tror inte att människor skulle vilja begå brott om dem visste att deras liv stod på spel, Men egentligen så behövs inte dödsstraff utan att bara höja straffen vore bra!

Detta är ett riktigt svårt ämne att diskutera och skriva om då jag inte alls är så insatt eller har så mycket mer att säga än det jag skrivit ovanför!"


@Nemos skriver detta Nedanför! ⬇

"Något jag verkligen är tacksam för att vi inte har. Man ser i vissa länder hur det har olika typer av dödsstraff och ofta för ingenting heller . Visst gör man fel ska man bli straffad, inget snack om saken men tycker det borde se över hur det straffar någon i dagsläget.

Det prioriterar så fel. Hade jag vart straffad och skulle få dödsstraff , då hade jag hellre tagit ett skott i pannan, än typ hängning eller elektriska stolen. Jag är inte så insatt var de har dödsstraff längre och inte, eller vilka typer av det heller. Men är tacksam för vi inte har det här i Sverige faktiskt.

Man kan ju tycka att är någon exempel med om en våldtäkt/mord då ska personen som utfört det straffas så hårt det bara går, men hade det vart någon närstående till mig som vart med om det så hade jag plågat personen som gjort det . Tycker det är så svårt att uttrycka mig om just det här ämnet , men faktiskt tacksam för vi inte har det längre."

Gillar

Kommentarer

Karoline ,
Jag är också emot dödsstraff och så lättad att det inte är lagligt i Sverige. Bra inlägg!<3
www.devote.se/s0derlind
sadine
sadine,
Intressant att höra hur andra ställer sig till denna fråga, som jag tycker är viktig att diskutera. Håller helt och hållet med ditt resonemang. Kram
nouw.com/sadine
Selma,
Vilket intressant inlägg 😍😍
www.devote.se/cocolada
Varganess
Varganess,
Jag tänker att de som faktiskt klarar av psykiskt att utföra såna brott som ger dödsstraff är nog såpass sjuka att rädslan för döden inte finns hos dem...
nouw.com/varganess
Psyketsbaksida
Psyketsbaksida,
Tänk att vara oskyldig och bli dömd till döden. Jag vill inte vara den advokaten, polisen, eller who ever som hittar bevisen när det är försent.
nouw.com/psyketsbaksida
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Oh svår sak att diskutera, jag är så delad i den frågan. Vissa tänker man ju att dem inte borde finnas, som pedofiler med mera, men sen samtidigt som du säger Sandra så känns det som att dem kommer ifrån straffet. Men samtidigt, så kan det kanske kännas som en ångest grej, för det tar ju några år om jag förstått det rätt innan det träder i kraft så (om man nu är frisk i huvudet) så får man ju ångest inför att veta att man ska bli avliden. Men svårt att veta när man inte vet hur dem känner... Men längre straff i detta land, måste ju bli till!! Kram <3
nouw.com/angelicaelversson
odaulrikke
odaulrikke,
Åh, det är en jättesvår fråga och vi har diskuterat det hur mycket som helst i skolan. Men jag är emot det, för har man gjort en kriminell handling ska man få ta sitt straff i form av fängelse, böter eller samhällstjänst tycker jag! När man väl har dött, så är man ju klar, det är ju inget straff, utan det är bara att avsluta straffet tycker jag. Men glad dödsstraff inte finns i Sverige/Norge lenger.
nouw.com/odaulrikke