Åsiktsinlägg/ Veckans ämne - Ideal, kropp och skönhet!

Fina Saga kom med ett ämne som jag ska skriva om idag, hon skriver följande : " Ideal(kropp, skönhet, medias påverkan, för och nackdelar med dessa, något som påverkar dig?)👄 "

⬇⬇⬇

Kropps och skönhets ideal är ju ingen nyhet att det är en stor hets kring, Men jag ska vara ärlig och svara att jag inte bryr mig alls om den, Jag är nöjd med mitt utseende och påverkas inte alls av media eller annat av hur man ska se ut. Att man ska ha stora läppar, operera sig göra fillers osv. Jag har aldrig gjort någon som helst skönhetsoperation och kommer inte göra det heller, Inte så länge jag är nöjd med mig själv. jag tycker absolut inte att det är fel att göra det, men jag vill inte göra det, så varför ska jag då göra det? bara för att media vill att man ska se ut på ett viss sätt? svar nej!

Jag vet att det är flera stycken som påverkas av media, och det är synd tycker jag. Jag tycker det är synd att Media målar upp en bild av hur man " ska" se ut. Och det som är ännu mer synd är att det faktiskt är människor som tror och vill se ut så. Inte för deras egna skull, utan för någon annans.

Så om jag nu ska lista för och nackdelar med medias påverkan, så tycker jag att det inte finns några fördelar, mer än att det är bra att man kan operera sig om man inte är nöjd, att man kan se ut så som man vill, ifall man verkligen inte mår bra över hur man ser ut, det viktigaste är alltid att man är nöjd med sig själv oavsett vad!

Nackdelar är ju att det är en skev bild oftast som Media målar upp, ibland långt ifrån verkligheten, Kom ihåg att man inte behöver se ut som alla andra för att vara vacker, och att alla är unika. Vill du påverkas av medias hets, ja då gör du det, men vill du inte, så behöver du inte!

Vet inte om jag tolkat frågan rätt eller så, men jag skriver såhär för det är så jag tolkade det iallafall!

Vad tycker ni om Medias påverkan, och påverkar det ER? 👸


Gillar

Kommentarer

annelie,
det är verkligen sant det du skriver..bra jobbat tjejen ..kramis
www.tippellertopp.blogg.se
hannalundqviist
hannalundqviist,
Jättebra skrivet!
nouw.com/hannalundqviist
Amanda Jona [SPONTAN],
Fantastiskt bra skrivet och underbart att du har den inställningen till dig själv och ditt utseende!
spontan.blogg.se
Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Jätte bra inlägg!!
nouw.com/jenniferofhbg
MALIN,
OTROLIGT bra och viktigt inlägg! Kram
malinkirstine.se
Linnéa,
Så himla bra/viktigt inlägg... Jag tycker att man ska vara stolt över den man är. Alla kan inte vara på ett och samma sätt eller se likadana ut. Hur skulle världen se ut då? <3
linnealiebig.blogg.se
Trisiaa
Trisiaa,
Jag håller helt med ! Jag skulle inte heller göra något bara för att media säger att något är snyggt osv. Har heller aldrig gjort någon skönhetsingrepp 😊
nouw.com/trisiaa
Caroline,
vilket bra inlägg! du är ju så jäkla snygg så du behöver aldrig ha ångest 😉
carro93.se
Saraangelicas
Saraangelicas,
Jag kan känna nu efter att jag slutat amma att jag vill göra en bröstoperation och fixa mina taxöron. Egentligen kanske de inte är så farlig och jag var mer än nöjd med mina bröst innan graviditet och amning. Kanske är det media som påverkat lite, vem vet. Men sen vet jag att det är ingen idé att ens tänka tanken innan om vi får fler barn. Sen har jag inte ens varitamningsfri i en månad. De kanske fixar till sig!
nouw.com/saraangelicas
nathaliesporrong